Vandring & Vandringspaket

Vandra på vackra Kynnefjäll, lederna på Kynnefjäll passar både nybörjaren och den mer erfarne. Man behöver faktiskt inte sova utomhus i tält för att uppleva magin med Kynnefjäll, det går alldeles utmärkt att ta korta dagsturer eller kombinera vandringen med övernattning i sköna sängar, frukost och varför inte middag på kvällen i vår restaurang som dessutom har viltkött från just Kynnefjäll som specialitet.

Rädda Kynnefjäll

Rädda Kynnefjälls vaktstuga. Kynnefjäll är känt för ett långvarigt lokalt motstånd mot slutförvar av kärnavfall. Fjället bevakades dygnet runt i omkring 20 år under 1980- och 1990-talen av aktionsgruppen Rädda Kynnefjäll från en liten stuga. Enligt Guinness rekordbok är det världens tidsmässigt längsta protestaktion. Vakthållningen mot atomsoporna pågick totalt i 19 år, nio månader och 17 dagar.

Kasebo vid Kynnefjälls naturreservat

Kasebo är en av de få fjällgårdar som ännu brukades långt in på 1900-talet, belägen nordöst om Vaktarekullen, är en viktig anslutningspunkt för vandring på Bohusleden och andra vandringsleder på Kynnefjäll. Hit går det en grusväg från den större vägen vid Söbbön (norr om Hedekas). Numera utgör Kasebo en del av naturreservatet Kynnefjäll.

Älgafallet

Älgafallet ligger cirka 60 kilometer norr om KynnefjällsNatur. Älgafallet hittar du strax efter att du passerat över riksgränsen in i Norge. Passa på att ta dig upp på bron som forsar fallet . Där kan du befinnadig i två länder samtidigt med ett ben i varje land.

Fotograf: Lukaz Warzecha