Vandring

Vandra på Kynnefjäll i Bohuslän, ett av Sveriges mest natursköna områden. Ni kan utgå från vår anläggning och vandra på markerade leder av varierande längd. Här kan ni vandra i flera dagar utan att använda er av samma leder. Bohusleden går som en ådra genom hela Kynnefjäll och KynnefjällsNatur  ligger numera utmed Bohusleden. Vi är etappslut 18 och etappstart 19. Vi erbjuder Bohusledens vandrare en välförtjänt paus där de kan sova ut i sköna sängar ta en varm dusch, tvätta sina kläder och äta en god frukost där man också har möjligheten att göra matsäck till dagens kommande äventyr.

Paket a’la Kynnefjäll

Boka vårt prisvärda paket med mysigt boende mitt i naturen på vackra Kynnefjäll, frukost, matsäck, middagar, ledkarta, fiskekort och städning.

Vandringspaket med helpension – sommar

 

Njut i avkopplande vildmarksmiljö. Vill du paddla längs älven finns möjlighet att hyra kanot på plats. På kvällarna njuter du av mat lagad från grunden där vilt, bär och svamp kommer från skogarna intill. Frukost och middag serveras i restaurangen. Matsäck till dagens äventyr gör du själv av frukostmaten.

Vandringspaket med halvpension – vår & höst

  

På våren spirar den vilda och vackra naturen på Kynnefjäll och under hösten sprakar skogen i gult, orange och rött. Upptäck Bohusläns inland på egen hand där flertalet leder i varierande längd börjar precis utanför husknuten.

Våra egna leder

Vandringslederna utgår ifrån oss och har alla växlande underlag med kuperad skogsterräng och grusväg

Tovetjärnsslingan på 5,6 km med växlande underlag. Kuperad skogsterräng och grusväg

Ulvestensleden 13 km med växlande underlag.

Stugvägen: Slinga på belyst grusväg 1,5 km. Våra rum och stugor ligger placerade utmed denna vägslinga i skogen.

Bohusleden etapp 18 och 19 börjar och slutar vid KynnefjällsNatur.

Kasebo i Kynnefjälls naturreservat

Det populära strövområdet vid Kasebo ligger i södra delen av naturreservatet, endast ca 12 km vandring ifrån vår anläggning.

Fjällgården Kasebo belägen nordöst om Vaktarekullen är en viktig anslutningspunkt för vandring på Bohusleden och andra vandringsleder på Kynnefjäll.

Gångvägen från parkeringen till vindskyddet och grillplatsen vid lilla Holmevattnet är tillgänglighetsanpassad. Vill man inte vandra dit så är lättaste sättet att ta sig till området med bil till gården Kasebo.

Vandringstips! Parkera vid Kasebo och vandra 12 km ner till oss på KynnefjällsNatur, ät en god middag på kvällen. Sov i sköna sängar, ät frukost och gör ett lunchpaket. Dagen efter vandrar ni tillbaka till er bil vid Kasebo där ännu fler leder finns att utforska.

Bohusleden

Bohusleden löper genom Kynnefjäll på sin väg mellan Strömstad och Lindome. Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 370 km, av naturskön och omväxlande vandring, varav 70 km i nord-sydlig riktning genom Munkedals kommun. Etapp 19-20 går över Kynnefjäll.

Bohusleden fick en ny sträckning den 22/6 2021 så numera har vi etappslut 18 och etappstart 19 hos oss. KynnefjällsNatur erbjuder vandraren ett välbehövligt stopp. Sov i en skön säng, duscha, tvätta kläder och torka blöta skor i skotorken.

Vandrar du norr ut är KynnefjällsNatur sista möjligheten till service innan du når gränstrakterna i Vassbotten cirka 60 kilometer vandring. För ytterligare information om möjlig service kontakta KynnefjällsNatur tel. 0524-320 88.

Allemansrätten

I Sverige har alla rätt att vara ute i naturen. Vi kallar det allemansrätten. Den är en unik förmån, som innebär en stor frihet. Men det kräver ansvar och gott omdöme av oss som utnyttjar den.

Allemansrätten innebär också att vi har vissa skyldigheter. Vi får inte skada natur och djurliv. Vi måste visa hänsyn mot markägare och mot andra människor ute i naturen.»Inte störa, inte förstöra« är ett kort och gott uttryck som enkelt sammanfattar hur vi visar allemansvett.

Föreskrifterna varierar för de olika naturreservaten och naturvårdsområdena. Ytterligare information kan du hitta på länsstyrelsens hemsida.