Vandring

Vandra på Kynnefjäll i Bohuslän, ett av Sveriges mest natursköna områden. Ni kan utgå från vår anläggning och vandra på markerade leder av varierande längd. Här kan ni vandra i flera dagar utan att använda er av samma leder. Bohusleden går som en ådra genom hela Kynnefjäll och KynnefjällsNatur har egna leder som ansluter till Bohusleden båder söder- och norrifrån. Vi erbjuder Bohusledens vandrare en välförtjänt paus där de kan sova ut i sköna sängar ta en varm dusch, tvätta sina kläder och äta en god frukost där man också har möjligheten att göra matsäck till dagens kommande äventyr.

Paket a’la Kynnefjäll

     – bokningsbart alla dagar t.o.m 30 okt 2020

Boka vårt prisvärda paket som lämpar sig extra väl nu i coronatider, anpassat efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Mysigt boende mitt i naturen på vackra Kynnefjäll, frukost, matsäck, middagar, ledkarta, fiskekort och städning.

Äventyret Kynnefjäll börjar här

Vi har sammanställt en pdf-fil på fyra sidor med tips på ”se och göra” i vårt närområde. Här hittar du vandringsleder och sevärdheter. Ladda gärna ned pdf:en och ha den till hands vid ditt besök på vackra Kynnefjäll.

Vandringspaket med helpension – sommar

     – bokningsbart 4 juli – 8 aug 2020

Njut i avkopplande vildmarksmiljö. Vill du paddla längs älven finns möjlighet att hyra kanot på plats. På kvällarna njuter du av mat lagad från grunden där vilt, bär och svamp kommer från skogarna intill. Frukost och middag serveras i restaurangen. Matsäck till dagens äventyr gör du själv av frukostmaten.

Vandringspaket med halvpension – vår & höst

     – bokningsbart 1 mars – 3 juli & 7 aug – 30 okt 2020

På våren spirar den vilda och vackra naturen på Kynnefjäll och under hösten sprakar skogen i gult, orange och rött. Upptäck Bohusläns inland på egen hand där flertalet leder i varierande längd börjar precis utanför husknuten.

Våra egna leder

Vandringslederna utgår ifrån oss och har alla växlande underlag med kuperad skogsterräng och grusväg

Tovetjärnsslingan på 5,6 km med växlande underlag. Kuperad skogsterräng och grusväg

Ulvestensleden 13 km med växlande underlag.

Röda leden norra: Anslutning till etapp 19 Bohusleden till ”Sågen” 5km

Röda leden södra: Anslutning till etapp 17 Bohusleden  xxx km

Stugvägen: Slinga på belyst grusväg 1,5 km. Våra rum och stugor ligger placerade utmed denna vägslinga i skogen.

Kasebo i Kynnefjälls naturreservat

Det populära strövområdet vid Kasebo ligger i södra delen av naturreservatet, endast ca 12 km vandring ifrån vår anläggning.

Fjällgården Kasebo belägen nordöst om Vaktarekullen är en viktig anslutningspunkt för vandring på Bohusleden och andra vandringsleder på Kynnefjäll.

Gångvägen från parkeringen till vindskyddet och grillplatsen vid lilla Holmevattnet är tillgänglighetsanpassad. Vill man inte vandra dit så är lättaste sättet att ta sig till området med bil till gården Kasebo.

Vandringstips! Parkera vid Kasebo och vandra 12km ner till oss på KynnefjällsNatur, ät en god middag på kvällen. Sov i sköna sängar, ät frukost och gör ett lunchpaket. Dagen efter vandrar ni tillbaka till er bil vid Kasebo där ännu fler leder finns att utforska.

Bohusleden

     – gör en avstickare till KynnefjällsNatur

Bohusleden löper genom Kynnefjäll på sin väg mellan Strömstad och Lindome. Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 370 km, av naturskön och omväxlande vandring, varav 70 km i nord-sydlig riktning genom Munkedals kommun. Etapp 18-20 går över Kynnefjäll.

Vi har egna anslutande leder både norr- och söder ifrån Bohusleden. KynnefjällsNatur erbjuder vandraren ett välbehövligt stopp. Sov i en skön säng, duscha, tvätta kläder och torka blöta skor i skotorken.

Allemansrätten

I Sverige har alla rätt att vara ute i naturen. Vi kallar det allemansrätten. Den är en unik förmån, som innebär en stor frihet. Men det kräver ansvar och gott omdöme av oss som utnyttjar den.

Allemansrätten innebär också att vi har vissa skyldigheter. Vi får inte skada natur och djurliv. Vi måste visa hänsyn mot markägare och mot andra människor ute i naturen.»Inte störa, inte förstöra« är ett kort och gott uttryck som enkelt sammanfattar hur vi visar allemansvett.

Föreskrifterna varierar för de olika naturreservaten och naturvårdsområdena. Ytterligare information kan du hitta på länsstyrelsens hemsida.