Tips för barnfamiljen!

Hos oss på KynnefjällsNatur finns en rad olika aktiviteter som passar barnfamiljer. Ni kan exempelvis vandra med barnen på vackra Kynnefjäll. Ta en paus vid ett vindskydd och kanske ett dopp i något tjärn. Gå på upptäcksfärd med barnen i skogen och lär er mer om Allemansrätten. Har du egen fiskeutrustning – prova fiskelyckan i ett mysigt fjälltjärn beläget cirka 2 kilometer från anläggningen. På plats finns även en grillplats. Gör en dagstur till någon av våra närliggande spännande utflyktsmål eller till kusten för salta bad.

Stuga eller flerbäddsrummet passar barnfamiljen

Våra timmerstugor ligger avskilt och passar storleksmässigt utmärkt för barnfamiljen. Så gör även familje- flerbäddsrummet ”Loftet”. OBS! Kolla rumsbeskrivningarna och bilder före ni bokar. Stugorna är lite olika utformade och det finns tex.trappor i logierna, så en barngrind eller liknade kan vara bra att ta med sig för vissa.

Dagsturer i närområdet

Här får ni tips på spännande besöksmål som nästan är ett måste om man besöker denna delen av Sverige. Besöksmål som Havets Hus, Stellas lekland, Nordens Ark, Vitlycke museum och Tanums världsarv som brukar ha aktiviteter för barn hela sommaren exempelvis arkeologiskola och bronsåldersaktiviteter.

Vandra med barn

Att vandra tillsammans med barn behöver inte vara så krångligt. Man kan bo bekvämt i rum eller stuga på KynnefjällsNatur eller sov i ett av vindskydden på Kynnefjäll. Längs med Bohusleden och uppe på Kynnefjäll finns flera vindskydd samt en övernattningsstuga med 12 bäddar vid Vaktarekullen. Stugan går inte att förboka. Ni kan också vandra runt på skogsvägarna vid KynnefjällsNatur eller nyttja någon av våra leder. Två av dem startar och slutar vid KynnefjällsNatur. Lederna är cirka 5 km och 14 km.