En vecka på Kynnefjäll – Tips för den Aktiva Äventyraren!

Måndag: Vandra på vackra Kynnefjäll, vi tipsar om passande leder och längd.

Tisdag: Paddla kanot i Örekilsälven och vidare ut i Kärnsjön. Nödvändig utrustning ingår i hyran.

Onsdag: Fiska i ett mysigt fjälltjärn. Ta er dit med bil eller till fots. På plats finns grillplats, kanot och roddbåt samt vandringsleder. (OBS! ta med egen fiskeutrustning)

Torsdag: Besök ”kärringa” på fjället. Packa fikakorgen och vandra längs med etapp 19 på Bohusleden. Efter ca 2 km dyker hon upp på en bergsplatå. Namnet på  platsen är Runnåsevale, och tros vara en historisk gravplats.

Fredag: Vandra/jogga till/från Kasebo (Kynnefjälls naturreservat) Där finns egna leder samt förbinder Bohusleden KynnefjällsNatur med Kasebo.

Lördag: Gör en dagstur till någon av våra närliggande spännande utflyktsmål. Se tipsen nedan…

Söndag: Packa ihop era väskor. Gå till en av grillplatserna eller en av de mysiga dammarna kring våra rum/stugor och ha en mysig avslutningsfika/picknick tillsammans innan hemfärd.

Klättring i Bohuslän

Med Bohuslän menas i klätterkretsar ofta det granitbälte som börjar vid Gullmarn och som löper norrut till Idefjorden. Området bjuder på fantastisk granit med naturligt säkrade spricklinjer i världsklass.

Bohusläns klätterklubb har sin Klubbstuga i Bärfendal i Munkedals kommun ca. 35min bilfärd ifrån KynnefjällsNatur.

Klätterkurser

Bohusläns klätterklubb håller en del klätterkurser, både inomhus och utomhus. Därtill finns det flera auktoriserade klippklätterinstruktörer som håller kurser i Bohuslän. För mer information, se Bohusläns klätterklubbs hemsida.