Vandring

Vandra på Kynnefjäll i Bohuslän, ett av Sveriges mest natursköna områden. Ni kan utgå från vår anläggning och vandra på markerade leder av varierande längd. Här kan ni vandra i flera dagar utan att använda er av samma leder. Bohusleden går som en ådra genom hela Kynnefjäll och KynnefjällsNatur har egna leder som ansluter till Bohusleden båder söder- och norrifrån. Vi erbjuder därför Bohusledens vandrare en välförtjänt paus där de kan sova ut i sköna sängar ta en varm dusch, tvätta sina kläder och äta en god frukost där man också har möjligheten att göra matsäck till dagens kommande äventyr.

Äventyret Kynnefjäll börjar här

Vi har sammanställt en pdf-fil på fyra sidor där man kan se man kan se och göra i vårt närområde. Här hittar du vandringsleder och sevärdheter. Ladda gärna ned pdf:en och ha den till hands vid ditt besök på vackra Kynnefjäll. Ladda ner PDF här

Vandringspaket med helpension
– bokningsbart 6 juli – 10 aug 2019

Njut i avkopplande vildmarksmiljö. Vill du paddla längs älven finns möjlighet att hyra kanot på plats. På kvällarna njuter du av mat lagad från grunden där vilt, bär och svamp kommer från skogarna intill. Frukost och middag serveras i restaurangen. Matsäck till dagens äventyr gör du själv av frukostmaten.

Vandringspaket med halvpension
– bokningsbart 1 mars – 5 juli & 11 aug – 30 okt

På våren spirar den vilda och vackra naturen på Kynnefjäll och under hösten sprakar skogen i gult, orange och rött. Upptäck Bohusläns inland på egen hand där flertalet leder i varierande längd börjar precis utanför husknuten.

Våra egna leder

Vi har tre egna vandringsleder på 5,6 km, 1,3 mil samt en led på 5 km som ansluter till Bohusleden.

Kaseboleden

Det populära strövområdet och naturreservatet Kasebo ligger endast ca 12 km ifrån vår anläggning.

Fjällgården Kasebo belägen nordöst om Vaktarekullen, är en viktig anslutningspunkt för vandring på Bohusleden och andra vandringsleder på Kynnefjäll.

Bohusleden

Bohusleden löper genom Kynnefjäll på sin väg mellan Strömstad och Lindome. Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 370 km, av naturskön och omväxlande vandring, varav 70 km i nord-sydlig riktning genom Munkedals kommun. Etapp 18-20 går över Kynnefjäll.