Naturguidningar

Vandra på Kynnefjäll i Bohuslän, ett av Sveriges mest natursköna områden. Ni kan utgå från vår anläggning och vandra på markerade leder av varierande längd. Här kan ni vandra i flera dagar utan att använda er av samma leder. Bohusleden går som en ådra genom hela Kynnefjäll och KynnefjällsNatur har egna leder som ansluter till Bohusleden båder söder- och norrifrån. Vi erbjuder därför Bohusledens vandrare en välförtjänt paus där de kan sova ut i sköna sängar ta en varm dusch, tvätta sina kläder och äta en god frukost där man också har möjligheten att göra matsäck till dagens kommande äventyr.

Bäversafari

Vi besöker ett område där bävrarna lämnat tydliga spår efter flera års arbete vid sina boplatser. Här berättar vi om hur bävern bygger sina dammar och vilka livsbetingelser den behöver.

Tjäderspel

Kom och upplev urkraften i tjäderns ritualer i dess genuina miljö. Det är en fantastisk upplevelse att möta tupparnas spel i morgondiset.

Naturvandring

Tillsammans med er guide vandrar ni i skog och mark i närområdet. Vandringens längd och terräng anpassas efter gruppen. Lär er hur naturens resurser används, samt förutsättningarna för skogens vilda djur.

Älgsafari

Kynnefjäll är ett av Sveriges vilttätaste områden där framför allt älgen har en framträdande roll och stark tillväxt i sin naturliga miljö.