Jakt och fiske

Kynnefjäll har ett mycket rikt djurliv och har arrangerat fiske och återkommande jakt för både företag och privatpersoner sedan 1995. Under dessa år har vi arbetat med såväl erfarna som nybörjare.

Vi har närmare 2000 hektar tillgängliga för jakt, vilket gör att vi har stora möjligheter att anpassa jakten efter dina önskemål. Markernas arrondering gör det möjligt för funktionshindrade att delta i jakten.

  Vi som arbetar och verkar för KynnefjällsNatur har alltid levt med och i naturen och det den har att erbjuda. Vi har också alltid haft en bestämd inställning om hållbarhet, att naturen skall vårdas och tas omhand för djurlivets-, klimatets- och för våra kommande generationers skull.

Älgjakt

Kynnefjäll är ett älgtätt område.
Du deltar i jakt med löshund i en grupp om ca 8 personer.

Rådjursjakt

Rådjursjakten bedrivs både som pyrschjakt, samt med stötande/drivande hund. Varje grupp tilldelas ett antal vilt som är tillåtet att fälla.

Bäverjakt

Bäverns utbredning i våra vatten ökar, så möjligheterna till observationer och jaktlycka är stor.

Grävling och rävjakt

På markerna finns grävling och räv.
Denna jakt är kostnadsfri när du bor hos oss med B&B i våra rum eller i någon av våra stugor.

Fiske

På Kynnefjäll finns ett antal sjöar och vattendrag i lugn och fridfull miljö.   De fiskrika vattnen innehåller många olika fiskarter. I några av fjällsjöarna finns även lokal öring.

Medtag egen fiskeutrustning.

Fiskekort krävs. Köp via www.ifiske.se eller köp fiskekort till fjällvatten direkt på plats.