En vecka på Kynnefjäll – Tips för barnfamiljen!

Måndag: Vandra med barnen på vackra Kynnefjäll, vi tipsar om passande led och längd.

Tisdag: Gå på upptäcksfärd med vårt upptäckarkit. Ge er ut tillsammans med barnen i skogen och lär er mer om allemansrätten.

Onsdag: Fiska i ett mysigt fjälltjärn. På plats finns grillplats, kanot och roddbåt samt vandringsled till KynnefjällsNatur 2km. (OBS! ta med egen fiskeutrustning)

Torsdag: Minitrekamp. Välj bland grenarna; blåsrör, hästskokastning, slangbella, kubb, pilkastning, kast med färgad sten och frisbee i korgar.

Fredag: Paddla kanot i antingen Örekilsälven/Kärnsjön eller i ett fjälltjärn. Nödvändig utrustning ingår i hyran.

Lördag: Gör en dagstur till någon av våra närliggande spännande utflyktsmål. Se tipsen nedan…

Söndag: Packa ihop era väskor. Gå till en av de mysiga dammarna kring våra rum/stugor och ha en mysig fika/picknick tillsammans med barnen innan hemfärd.

Stuga eller flerbäddsrummet passar barnfamiljen

Våra timmerstugor ligger avskilt och passar storleksmässigt utmärkt för barnfamiljen. Så gör även familje- flerbäddsrummet ”Loftet”. OBS! Kolla rumsbeskrivningarna och bilder före ni bokar. Stugorna är lite olika utformade och det finns tex.trappor i logierna, så en barngrind eller liknade kan vara bra att ta med sig för vissa.

Dagsturer i närområdet

Här får ni tips på spännande besöksmål som nästan är ett måste om man besöker denna delen av Sverige. Besöksmål som Havets hus, Stellas lekland, Nordens ark och Vitlycke museum och Tanums världsarv som brukar ha aktiviteter för barn hela sommaren som tex arkeologiskola och bronsåldersaktiviteter.

Vandra med barn

Att vandra tillsammans med barn behöver inte vara så krångligt. Man kan bo bekvämt i rum eller stuga på KynnefjällsNatur eller sov i ett av vindskydden på Kynnefjäll. Längs med Bohusleden och uppe vid Naturreservatet på Kynnefjäll och Kasebo finns det flera vindskydd samt en riktig övernattningsstuga med flera bäddar vid Vaktarekullen. Ni kan också vandra runt på skogsvägarna vid KynnefjällsNatur eller nyttja någon av våra leder. Två av dem startar och slutar vid KynnefjällsNatur, 5km och 14km.

Allemansrättskolan – Upptäckarkit

STF Svenska Turist Föreningen har tagit fram detta underbara kit. En perfekt sommaraktivitet tillsammans med barnen. Ge er ut tillsammans med barnen och lär er mer om allemansrätten. (mobiltelefon eller platta för internetuppkoppling behövs)

Pris

20kr per barn.