Naturupplevelser

Kynnefjälls djur- och naturliv är fantastiskt rikt. Att se efter och sköta mark, djur och natur inför kommande generationer är en av våra absolut starkaste drivkrafter. Vi vill gärna att fler inser naturens värde och tillgång för människans kropp och själ.

Enskilda personer/familjer tipsar vi gärna om våra smultronställen t.ex. vart man kan se spår av bäver, vart älgarna brukar befinna sig samt fina vandringsslingor i lagom längd.

Större grupper arrangerar vi gärna guidade turer för. Kontakta oss för mer information om lämpliga aktiviteter för årstiden.

Älgsafari – på egen hand

Under vinterhalvåret håller älgarna till inne i skogen där det finns mat och skydd. Men på våren när gräset börjar spira hittar de vägen ut till öppna ängar och åkrar igen.

För dem av våra gäster som har intresse tipsar vi gärna om när, och vart man kan bege sig för att ha störst chans att se älgar under främst vår och sommar på Kynnefjäll.

Tjäderspel

Upplev urkraften i tjäderns ritualer i dess genuina miljö. Det är en fantastisk upplevelse att möta tupparnas spel i morgondiset.

Bäversafari – på egen hand

I skymning är bävern som mest aktiv, ta er fram så ljudlöst som möjligt. Kommunicera endast med tecken. Det är en del av förutsättningarna för att få se de mystiska små gnagarna.